Det hele startede med en træklemme

Året var 1912..

C.C. Hansen blev grundlagt i 1912 af Carl Christian Hansen som fabrikant af tøjklemmer i træ. Fabrikken var en af de første i Danmark til at producere tøjklemmer og på grund af en hel del affaldstræ, blev fabrikken i Roskilde også en stor leverandør af brænde og senere af kul, koks og fyringsolie.

Ret hurtigt blev markedet i Danmark for lille og via en helt ny fabrik og ihærdigt salgsarbejde blev store dele at både det engelske og amerikanske marked erobret. I 1952 dør grundlæggeren Carl Christian Hansen og de 2 brødre ud af 4 børn overtager driften. Senere kører den ene af sønnerne, Godfred Hansen (søn af stifter og 2. generation) videre som eneejer indtil Kurt Hansen, (søn af Gotfred Hansen og 3 generation) overtager i 1984.

Siden 2013 har virksomheden været fuldt ejet af Robert La Cour, der er 4. generation.

Læs med  Carl Christian egne ord historien om, hvordan det hele startede.

Tider i forandring

Tiderne er i forandring og i denne periode bliver det sværere og sværere at producere klemmer i Danmark og man søger nu andre lande, hvor man kan ligge sin produktion. Efter et lille produktions eventyr i Polen falder det endelige valg på Kina og allerede i 1985 kommer den første container med klemmer hjem fra Kina. Kina bliver mere og mere interessant som produktions land og det ender med at alle klemmer og i stigende grand, andre rengøringsartikler, bliver en del af C.C. Hansens produktsortiment. I år 2000 startes eget repræsentations kontor i Kina med egne ansatte og firmaet handler nu mange andre rengørings artikler til mange lande, men hvor klemmer dog stadig er et af de største produkt områder for C.C. Hansen.

I 2013 over tager Robert La Cour (søn af Kurt Hansen og 4. generation) det nuværende ejerskab og firmaet flytter i nye lokaler med både lager og kontor. Men stadigvæk beliggende i Roskilde, hvor det hele startede for mere end 100 år siden!